Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-18 01:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/05/18/om-tre-manader-invigs-statyn-av-elin-wagner-pa-sankt-eriksplan/

EPSTEINS STOCKHOLM

Om tre månader invigs statyn av Elin Wägner på Sankt Eriksplan

Skulptören Rune Rydelius och Stockholm Konsts Mårten Castenfors avtäcker ...

... symboliskt statyn av Elin Wägner (gipskopian).

Om tre månader, den 21 augusti, klockan 12.00, invigs bronsstatyn av Elin Wägner  (1882-1949) på Sankt Eriksplan. På söndagen avtäcktes gipskopian i naturlig storlek (160 cm) symboliskt av skulptören Rune Rydelius och Stockholm Konsts chef Mårten Castenfors vid en ceremoni på Liljevalchs konsthall.

Originalet (bronsstatyn) avtäcks på plats ...

Det är Marianne Enge Swartz (stående till vänster i den översta och nedersta bilden) i Elin Wägnersällskapet som varit drivande bakom projektet att låta förstora en två decimeter hög statyett av författaren och kvinnosakskämpen Elin Wägner i talarpose gjord av Siri Derkert. Förstoringen har utförts av skulptören Rune Rydelius.

... på Sankt Eriksplan den 21 augusti klockan 12.

Läs även: Elin Wägner blir staty