Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-20 18:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/05/20/den-nedsagade-tv-eken-gor-sig-pamind-pa-vasterbroplan/

EPSTEINS STOCKHOLM

Den nedsågade TV-eken gör sig påmind på Västerbroplan

Återanvändning av gammalt betonghinder vid Västerbroplan ...

”Rädda EKEN” står det med lätt avskavda svarta bokstäver på ett av betonghindren vid Västerbroplan. Men ingen ek finns att rädda vid lilla Västerbron där breddningen av cykel- och gångbanor och renovering av det s.k. tätskiktet pågår för fullt.

... minner om kampen på Östermalm för två och ett halvt år sedan.

Det måste röra sig om ett betonghinder som trafikkontoret återanvänder från tiden när kampen för att rädda TV-eken på Oxenstiernasgatan pågick som intensivast, en kamp som misslyckades när eken sågades ned för två och ett halvt år sedan (natten mot den 26 november 2011), en kamp som på sätt och vis nu alltså gör sig påmind igen.