Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-19 01:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/05/23/farsta-vande-ryggen-mot-sd/

EPSTEINS STOCKHOLM

Farsta vände ryggen mot SD

Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder höll valtal i Farsta centrum på fredagen ...

... med ett uppbåd av poliser ...

... på plats.

Instängslad bakom en avspärrning med kravallstaket och med ett uppbåd av poliser på plats försökte SD:s partisekreterare  Björn Söder göra sig hörd vid ett torgmöte i Farsta centrum på fredagseftermiddagen. Han lyckades dåligt trots en kraftig förstärkare. Det mesta av vad han sade drunknade i burop och slagord från runt tusen personer som förde oväsen samtidigt som de vände ryggen mot talaren. Men jag lyckades uppfatta att Björn Söder upprepade gånger påstod att det var samma vänsterextremister som störde SD:s möte på alla olika ställen där partiet framträder. Sällan har jag i så fall sett så många vänsterextremister i alla åldrar och med käpp eller dragandes barnvagn. Om det inte är så att alla som inte är Sverigedemokrater automatiskt är att betrakta som vänsterextremister i SD-politikerns föreställningsvärld. Så är det kanske.

Det var svårt att höra vad Björn Söder sade eftersom hans tal dränktes i burop och antirasistiska slagord ...

... av runt tusen personer som vände ryggen åt talaren. Men jag hörde att han sade att de som protesterade var vänsterextremister.

Vänsterextremister?

Vänsterextremister?

Vänsterextremister?

Vänsterextremister?