Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 08:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/05/27/manifestation-mot-rasismen/

EPSTEINS STOCKHOLM

Manifestation mot rasismen

Manifestationen på Sergels torg mot rasismen...

Mellan tusen och två tusen personer samlades på Sergels torg på tisdagseftermiddagen för att manifestera mot de rasistiska partiernas framgångar i EU-valet i helgen.

... hade Seluah Alsaati (stående till höger i grå jacka) först tänkt ordna på Mynttorget men fick den flyttad till Sergels torg eftersom intresset var så stort.

Initiativtagaren Seluah Alsaati, ordförande för Vänsterpartiet i Storstockholm, hade först sökt polistillstånd för manifestationen på Mynttorget eftersom hon trodde att den skulle locka runt två hundra personer. Men eftersom allt fler anmälde sig insåg hon att hon var tvungen att söka tillstånd på Sergels torg istället eftersom alla inte skulle få plats på Mynttorget.

Veronica Palm var en av talarna på temat ...

Riksdagsledamoten Veronica Palm (s) inledde talen som hade som tema ”inte i mitt namn” dvs. de rasistiska krafter som tar plats i Europaparlamentet gör det ”inte i mitt namn”, en antirasistisk kampanj som startats av tidningen Expos plattform Tillsammansskapet för att inspirera till och visa hur man kan bedriva kampen för sammanhållning i lokalsamhället, mot rasism och högerextremism.

... "inte i mitt namn".

Förutom Veronica Palm talade bland andra Alex Bengtsson från Tillsammansskapet, Sanaz Charbaf (fi) samt riksdagsledamöterna Mehmet Kaplan (mp) och Christina Höj Larsen (v).