Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-20 19:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/05/27/nagon-vill-glomma-tv-eken/

EPSTEINS STOCKHOLM

Någon vill glömma TV-eken

För en vecka sedan ...

För en vecka sedan bloggade jag om att det med stora, svarta, något avskavda bokstäver stod ”Rädda EKEN” på ett av betonghindren vid vägarbetena på Västerbroplan, ett minne från kampen om TV-eken på Oxenstiernsgatan för två och ett halvt år sedan.

... den 20 maj, såg det ut så här på Västerbroplan ...

... och i dag, den 27 maj, ser det så här på samma plats.

Men någon gillade tydligen inte att bli påmind om TV-ekens sorgliga öde och lät i veckan måla över texten. Den gamla (förmodligen i onödan) nedsågade eken väcker alltså fortfarande känslor och reaktioner.  Någon vill gömma den i glömskans svarta hål. Men det är inte så lätt.