Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-07 01:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/06/04/manifestation-mot-naziinfluerade-partiers-besok-pa-skolorna/

Epsteins Stockholm

Manifestation mot naziinfluerade partiers besök på skolorna

Ett par hundra elever samlades på Mynttorget ...

Ett par hundra elever deltog i nätverket Inga rasister på våra skolors manifestation på Mynttorget på onsdagen. Den ena eleven efter den andra trädde fram och vittnade om att de kände sig otrygga och kränkta när politiker med nazistiskt influerade åsikter tilläts komma in på deras skolor och framföra sina budskap.

... för att protestera mot ...

”Man vill gömma sig. Är livrädd när de kommer. Förr kunde man känna sig trygg i skolan Det går inte längre. Vi ska inte behöva stå i vår aula och tvingas höra at vi inte borde finnas, att vi är en sjukdom som går att bota”, sade en modig elev som definierade sig som hbtq-person.

... att politiska partier med naziinfluerade åsikter tillåts komma in på skolorna och sprida sin propaganda.

Manifestationen vände sig mot Skolverket och dess generaldirektör Anna Ekströms uppfattning att alla politiska partier ska ha rätt att komma in i skolorna och propagera för sina uppfattningar så länge det inte finns starka ordningsskäl som talar däremot.