Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-18 03:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/06/07/varfor-pissa-i-dagisbarnens-port/

Epsteins STHLM

Varför pissa i dagisbarnens port?

Ynglingens piss i dagisporten ...

Lite skrål på Skomakargatan i Gamla stan där jag bor. Klockan har just slagit halv fyra i Tyska kyrkan på lördagsmorgonen. Flickorna går lite åt sidan. Ynglingen låter sitt vatten skvala i dagisbarnens port till Skomakargatan 13. Han vet inte att det är dagisbarnens port. Han är bara kissnödig och vill stå lite i skydd. Men det finns träd bara trettio meter bort.

... strax efter att klockan slagit halv fyra i Tyska kyrkan på lördagsmorgonen.

Jag undrar hur han skulle reagera om han kom på någon som stod och pissade i porten där han själv bor. Jag är glad för hans (och kanske min) skull att jag inte hann fylla en hink med vatten och hälla den över honom. Jag hann inte ens stoppa i ett kort i kameran och ta en bild. Kanske lika bra. Men jag fotograferade resultatet och kyrkouret. Det lättar lite på ilskan.