Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-24 04:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/06/10/stockholmspartiet-staller-upp-i-valet-foresprakar-slussen-plan-b/

Epsteins STHLM

Stockholmspartiet ställer upp i valet Förespråkar Slussen plan B

Stockholmspartiet, som rörde om i det politiska etablissemanget under 80-talet och 90-talet (minns Agneta Dreber och Stella Fare bland andra), har åter vaknat till liv och ställer upp i kommunalvalet i höst. Den främsta anledningen är Slussens omdaning. Stockholmspartiet med Agneta Liljesköld som första namn på listan höll presskonferens på Ryssgården på tisdagen.

Agneta Liljesköld är förstanamn på Stockholmspartiets valsedel i kommunalvalet i höst.

-Vi motsätter oss stadens förslag Nya Slussen som innebär problem med tillgängligheten på grund av höga nivåskillnader, cykelbanor inklämda mellan bilfiler och bussfiler och stora hus som skymmer utsikterna, säger Agneta Liljesköld.

Stockholmspartiet förespråkar den alternativa Plan B som bygger på dagens klöverbladslösning men i modern tappning.

Några av kandidaterna på Stockholmspartiets valsedel. Från vänster: Inger Löfroth, Elisabet Delang, Agneta Liljesköld, Helve Tsai, Ebba Bodell och Margareth Melin.

Ebba Bodell, som också står på valsedeln, har länge varit aktiv i Stockholmspartiet. Hon minns hur partiets förslag att satsa på cykelbanor förlöjligades när det framfördes innan tiden var mogen. I dag låter det annorlunda från samtliga politiska partier. Kanske något att tänka på för dem som förlöjligar alternativa förslag till stadens officiella plan för Nya Slussen, menar Ebba Bodell.