Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-26 10:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/06/13/vanstern-och-moderaterna-i-manifestation-pa-sergels-torg/

Epsteins Stockholm

Vänstern och moderaterna i manifestation på Sergels torg

Integrationsminister Erik Ullenhag (fp) talade i en gemensam manifestation över partigränserna ...

Det är sällan man ser vänsterpartister och moderater delta i samma demonstrationer. Men det skedde på torsdagen. Ett hundratal personer trotsade regnet och blåsten på Sergels torg.

... arrangerad av piratpartisten Leo Rudberg mot rasism och främlingsfientlighet ...

Den unge engagerade fältbiologen och piratpartisten Leo Rudberg hade samlat talare från samtliga riksdagspartier (utom sverigedemokraterna).

... där unga socialdemokrater för ovanlighetens skull gjorde gemensam sak ...

Alla, med integrationsminister Erik Ullenhag (fp) som mest kända namn, talade med en röst för tolerans och medmänsklighet, mot rasism och främlingsfientlighet.

... med unga folkpartister.

Bakgrunden är de främlingsfientliga och nazistiska partiernas framgångar i EU-valet. Flera av talarna framhöll också vikten av att stå upp mot vardagsrasismen som den kan ta sig uttryck i fikarum och i vänkretsen, att inte tiga och böja ned huvudet utan ta diskussionen och stå upp för alla människors lika värde.