Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-28 05:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/06/20/racker-parkerna-i-framtiden/

Epsteins STHLM

Räcker parkerna i framtiden?

Dans runt stången i Vitabergsparken.

Mer folk än vanligt på midsommaraftonen i parken, tror jag.

Såpbubblorna var populära i år (precis som när jag var liten).

Det var trångt i Vitabergsparken på midsommarafton trots att vädret inte var det bästa, molnigt och +14 grader. Fler människor än vanligt firade helg där enligt min bedömning. Köerna var långa till korven, kaffet och saften.  Filtarna låg tätt intill varandra på grässlänterna och grilloset spred sig över nejden runt amfiteatern där barnfamiljerna dansade runt stången till dragspelsmusiken, sjöng Små grodorna och deltog i skämttävlingarna. Stämningen var på topp.

Gräsmattorna i parken var packade med folk.

Invasionen av människor i parken fick mig att reflektera över parkernas stora betydelse för stadens invånare. Kommer parkarealen i innerstan att räcka till i framtiden när vissa parker exploateras samtidigt som folkmängden ökar genom inflyttning? Det var frågan jag ställde mig.

Skämttävlingar (äggstafett).

Specialkarusell.

Lite vila mellan varven.