Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-30 03:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/06/24/guerillaodling-i-husby/

Epsteins Stockholm

Guerillaodling i Husby

Växterna planteras  i petflaskor delade på mitten ...

... och fästs med buntband på stängslet.

Petflaskor delade på mitten fylldes med jord och plantor varefter de fästes med buntband i stängslet utanför ungdomskulturhuset Reactor i Husby. Ett tjugotal personer var i verksamhet när jag besökte guerillaodlingen (odling utan tillstånd) på måndagen i duggregnet.

Systrarna Ayah, 7 år, och Yara, 5 år, ...

... tillhörde de flitigaste guerillaodlarna.

Det är personal på Reactor, volontärer från Konstfack och Naturskyddsföreningen som står bakom idén med odlingen för att göra det fint, skapa en träffpunkt och för att stärka drivkraften att förändra och ta initiativ. Vilken utmärkt idé.