Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-15 15:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/06/24/guerillaodling-i-husby/

Epsteins STHLM

Guerillaodling i Husby

Växterna planteras  i petflaskor delade på mitten ...

... och fästs med buntband på stängslet.

Petflaskor delade på mitten fylldes med jord och plantor varefter de fästes med buntband i stängslet utanför ungdomskulturhuset Reactor i Husby. Ett tjugotal personer var i verksamhet när jag besökte guerillaodlingen (odling utan tillstånd) på måndagen i duggregnet.

Systrarna Ayah, 7 år, och Yara, 5 år, ...

... tillhörde de flitigaste guerillaodlarna.

Det är personal på Reactor, volontärer från Konstfack och Naturskyddsföreningen som står bakom idén med odlingen för att göra det fint, skapa en träffpunkt och för att stärka drivkraften att förändra och ta initiativ. Vilken utmärkt idé.