Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-04 04:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/06/28/en-liten-flicka-hjulade-pa-konstgrasmattan/

Epsteins Stockholm

En liten flicka hjulade på konstgräsmattan

En liten flicka hjulade på konstgräsmattan ...

... i övrigt fanns det inte så mycket att betrakta på den bilfria Götgatan på lördagen...

Götgatan gjordes bilfri mellan Ölandsgatan och Folkungagatan på lördagen för att skapa en levande mötesplats med en konstgräsmatta, stolar och några träd ditställda i lådor närmast Medborgarplatsen.  I stället för bilar skulle gatan fyllas med andra saker att göra och titta på i en ”rofylld miljö”, enligt Stockholms stads hemsida. Men jag såg inte så många som satt på stolarna de timmar jag var där och det fanns inte så mycket att titta på bortsett från en liten flicka som hjulade på konstgräsmattan och starten i rullskidtävlingen då ett par hundra deltagare försvann som en blixt bort mot Skanstullsbron. Kanske blir det mer av bilfri mötesplats och mer att titta på kommande sex bilfria lördagar på Götgatan. Vem vet.

... om man bortser från de tävlande i rullskidtävlingen ....

... som efter starten försvann i ett huj i riktning mot Skanstullsbron.