Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 21:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/07/01/portrattfotografering-pa-soder-av-hemlosa-for-2015-ars-kalender/

EPSTEINS STOCKHOLM

Porträttfotografering på Söder av hemlösa för 2015 års kalender

Fotografen John Arthur Ekebert ...

... träffade Jerkka, Mikke och Sadde för fotografering ...

... till 2015 års kalender med hemlösa modeller.

John Arthur Ekebert, f.d. missbrukare och hemlös, numera fotograf med ordnat liv, som bl. a gett ut boken ”Håll Höjden!” med text och bilder, håller just nu på med ett annorlunda projekt. Jag följde med när han tog bilder till 2015 års kalender som ges ut av Hellstone Music i Götgatsbacken. Varje månad ska illustreras med ett porträtt på en hemlös.

Mikke.

Sadde.

Jerkka.

John Arthur fick syn på Mikke, Jerkka och Sadde som han kände sedan tidigare. De satt i tunnelbaneentrén vid Medborgarplatsen i skydd för duggregnet. Alla tre ställde gärna upp för fotografering. John Arthur ville ta bilderna nere på Södra stationsområdet.  Efter ombyte till T-shirts blev de tre porträtterade och fick sitt modellarvode. ”Dagen är räddad”, sade Mikke. Det ska bli spännande att se kalendern när den kommer ut någon gång före årsskiftet.