Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-31 17:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/07/14/varning-ficktjuvar-i-gamla-stan/

EPSTEINS STOCKHOLM

Varning - ficktjuvar i Gamla stan

Ha koll på väskan och plånboken i trängseln på Västerlånggatan!

För en timme sedan träffade jag en gammal bekant vid övergångsstället på Kornhamnstorg. Jag: ”Hej hur är läget?” Hon: ”Kunde varit bättre. Jag har nyss blivit bestulen på min plånbok”. Hon visar väskan och facket där hon hade plånboken som någon fingerfärdig person lyckades stjäla när hon strosade runt i Gamla stan.

Det är inte första gången människor råkar ut för ficktjuvar i trängseln på Västerlånggatan.  Jag skulle önska lite mer polisiär närvaro i Gamla stan, särskilt i dessa turisttider. Jag tror det skulle verka avskräckande också på dobblargängen som dagligen helt ostörda lurar av folk stora pengar.

PS. Som en händelse toppar ABC (tjugo minuter efter att jag lagt ut detta blogginlägg) sin 18-sändning med att fickstölderna kraftigt ökat de senaste åren i Stockholm. I juni anmäldes 300 fickstölder i veckan i Stockholm.

PS2: Pressmeddelande från polisen 16 juli:

2014-07-16 07:07, Stöld, Stockholm

Västerlånggatan, Gamla Stan

En kvinna ringer och berättar att hon för några minuter sedan blivit frånstulen en guldkedja.

En man kom upp bakom henne och slet tag i en guldkedja som hon bar runt halsen och ryckte loss den. Mannen, som målsäganden uppfattade som ca 20 år, 160 cm lång och klädd i en grå munkjacka, sprang från platsen i riktning mot Slussen.

Kvinnan chockad men oskadad. Patruller har spanat i området men inte påträffat gärningsmannen.

Polismyndigheten i Stockholms län City