Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Epsteins STHLM

Utställning med avancerad graffiti på gång i Rågsved

En avancerad graffitiutställning …

… skapas just nu …

… på de förfallna industrifasaderna …

… på Snösätragränd i Rågsved.

En mäktig graffitikonstutställning utan motstycke växer sedan en tid fram i det vildvuxna halvt övergivna industriområdet Snösätra i Rågsved. ”Förmodligen den största i Europa”, säger f.d. kulturborgarrådet och Högdalenbon Per Sundgren (v) som gör mig i sällskap i den fascinerande miljön.

F.d. kulturborgarrådet Per Sundgren fotograferar Lilla My på en vägg i Snösätra …

… och erbjuder sig samtidigt att guida dagens kulturborgarråd Madeleine Sjöstedt …

… runt bland graffitikonstverken …

… i Snösätra industriområde.

Han välkomnar också dagens kulturborgarråd Madeleine Sjöstedt (Fp), förespråkare av nolltolerans mot graffiti, till en visning och erbjuder sig att guida bland alla de konstnärligt gestaltade graffitimålningarna i området. För det handlar inte om klotter. Det är ett femtontal graffitikonstnärer som jobbat, och fortfarande jobbar, med graffitimålningarna.

Graffitikonstverken …

… är spektakulära …

… och såvitt jag kan bedöma …

… av hög internationell klass.

Initiativet kommer från en av de verksamma i området som räknar med att ha någon form av vernissage den 6 september. Men det går bra redan nu att ta sig till Snösätragränd, eller Bråtegränd, i folkmun, och betrakta de avancerade verken. Hela området, ett av de sista i sitt slag, fascinerande i sig, planeras att rivas inom en inte alltför avlägsen framtid.

Flera graffitikonstnärer var i full gång när jag besökte Snösätra på måndagen.