Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Epsteins STHLM

Trots förhinder invigdes barnens båtvarv i Anders Franzéns park

11Den sprillans nya lekparken i Hammarby sjöstad i form av ett båtvarv är en riktig äventyrslekplats …

21

… där barnen kan åka rutschkana eller göra andra spännande saker …

På tisdag klockan två skulle konstnären Tor Svaes helt fantastiska båtvarv i miniatyr med originaldelar och riktiga små hus, äventyrslekplatsen för barn i Hammarby sjöstad vid foten av Danvikstullsklippan, invigas av politikerna i Södermalms stadsdelsnämnd. Men inga politiker dök upp. Dagen innan meddelade man att den utannonserade invigningen skulle ställas in. Ingen motivering lämnades.

31

… som att styra med ratten …

41

… eller mecka i verkstaden …

51

… eller spika i snickeriet.

Men Tor Svae genomförde invigningen ändå, utan politiker, men med orkester, bandklippning, ballongsläpp, saft och bullar. Barnen och de vuxna trivdes. ”Den här lekplatsen är lika underbar för vuxna som för barnen”, kommenterade en upprymd förälder.

61

Trots att politikerna uteblev genomfördes invigningen av lekparken och barnen klippte det röda bandet …

Anledningen till att politikerna inte dök upp är förmodligen att en inspektör dagen innan hade anmärkt på några säkerhetsarrangemang som han krävde skulle åtgärdas.

71

… och Tor Svae tackade alla sina medarbetare.

Så nu är lekplatsen förbjudet område till Tor Svae och hans mannar åtgärdat anmärkningarna. Den öppnas kanske om tio dagar eller så. Om det blir en ny mer officiell invigning då återstår att se. Hur som helst är det en helt vidunderlig lekplats han har åstadkommit som kommer att älskas av barnen. Grattis barnen!

Läs mer om barnens båtvarv: Det gamla Lugnet snart tillbaka