Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-20 04:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/09/11/mansklig-ring-runt-kolingsborg/

Epsteins STHLM

Mänsklig ring runt Kolingsborg

Lars Epstein
Rätta artikel

Stockholmspartiet ordnade en demonstration på torsdagen ...

,,, genom att bilda en mänsklig ring runt Kolingsborg ...

Ett hundratal motståndare till Nya Slussen bildade på torsdagen en mänsklig ring runt Kolingsborg på uppmaning av Stockholmspartiet som vill bygga ett nytt Slussen enligt den s.k. Slussen plan B som kortfattat innebär att ett nytt modernt Slussen kommer att se ut ungefär som i dag med en ny toppmodern bussterminal för Nacka/Värmdöbussarna och utan nya hus som skymmer utsikten. Stockholmspartiet som ställer upp i kommunalvalet är det enda parti som uttalat förespråkar den lösningen av Slussenfrågan.

... för bevarandet av Kolingsborg ...

Den mänskliga ringen runt Kolingsborg ska också ses som ett försvar för byggnaden och mot den planerade snart förestående rivningen.

... och mot stadens plan Nya Slussen ...

-Stockholms första försvarsanläggning Södre Torn låg på just denna plats, med utsikt åt både Saltsjön och Mälaren. Nu försvarar vi dagens Södre Torn från angrepp genom att slå en mänsklig ring runt Slussen, säger Agneta Liljesköld, partiledare för Stockholmspartiet.

... och för den alternativa planen Slussen plan B.