Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-22 08:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/11/04/stimhuset-pa-sandhamnsgatan-rivs-for-boljande-terrasshus/

Epsteins STHLM

Stimhuset på Sandhamnsgatan rivs för böljande terrasshus

Nu har Stimhuset på Gärdet ...

... börjat rivas ...

... för att ersättas ...

Nu rivs det trista s.k. Stimhuset, kontorshuset på Sandhamnsgatan vid Gärdet. Här ska Oscar Properties bygga runt 140 lägenheter i ett hus som inte liknar något annat, med böljande former och terrasser. Det är den danska arkitektbyrån BIG (Bjarke Ingels Group) som ritat den spektakulära byggnaden. För att harmonisera med Kungliga nationalstadsparken öppnar sig byggnaden mot Gärdet och Djurgården. Terrasserna kläs i grönska för att sudda ut gränserna mellan park och bostadskvarter”, heter det i fastighetsföretagets egen presentation av projektet. Även om jag tror att det blir svårt att ”sudda ut gränserna” mellan fastigheten och den omgivande naturen tror jag nog att det kan bli fint ändå.

... av detta gröna, böljande terrasshus.