Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-20 03:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/11/11/expertgruppen-om-slussen-ska-utreda-dessa-fragor-till-31-jan-2015/

Epsteins STHLM

Expertgruppen om Slussen ska utreda dessa frågor till 31 jan 2015

Lars Epstein
Rätta artikel

Om några dagar får experterna i den (ännu inte offentliga) expertgrupp som fram till den 31 januari nästa år ska utreda Nya Slussen sina direktiv. Det blir inte bara ekonomin i projektet som kommer att granskas utan också andra frågor såsom om Slussens tekniska status, avbördningskapaciteten från Mälaren till Saltsjön, siktlinjer och annat. Det framgick när oppositionsborgarrådet Joakim Larsson (m) läste ur en, enligt trafikborgarrådet Daniel Helldén (mp), ännu inte offentlig handling vid måndagens fullmäktigesammanträde.

Oppositionsborgarrådet Joakim Larsson lämnade över en tung "julklapp" med gamla Slussenutredningar till finansborgarrådet Karin Wanngård.

Joakim Larsson menade att alla frågor redan utretts grundligt och lämnade över en ”julklapp”, en tjock bunt med gamla Slussenutredningar, till finansborgarrådet Karin Wanngård (s) för genomläsning. Hon liksom Daniel Helldén menade att den nya majoriteten måste genomlysa de ”skenande” kostnaderna i Slussenprojektet, ”glashusen”, bussgaraget och antalet filer ned till Skeppsbron. ”Men jag tror inte att vi kommer att starta ett nytt detaljplanearbete. Min målsättning är inte att riva upp det rådande detaljplanebeslutet”, sade Karin Wanngård.

Trafikborgarrådet Daniel Helldén anser att utformningen av Nya Slussen är bristfällig ur fotgängarnas och cyklisternas perspektiv.