Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-19 00:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/11/12/hundgodiskurs-pa-hornsgatan-hos-fralsningsarmen/

Epsteins STHLM

Hundgodiskurs på Hornsgatan hos Frälsningsarmén

Den japanska spetsen Morrgan låter sig väl smaka ...

Jag tittar in på Frälsningsarmén på Hornsgatan en trappa upp i köket där Lotta Henrikson håller hundgodiskurs. Det är inte Frälsningsarmén som arrangerar. Lotta Henrikson lånar bara lokalen. Hon har jobbat som kallskänka och kock i sjutton år så hon vet hur man lagar mat. Och godis till hundar.

... av hundgodiskakorna ...

Sex kursdeltagare står runt det gemensamma bakbordet och lagar rismjölskakor och rullgodis (rulltårta utan socker, rödbetsspad, kycklingbitar, mjukost, parmesanost och persilja) och andra små läckerheter till de fyrbenta vännerna.

... liksom cocker spanieln Hugo.

”Det är för mycket socker i hundgodis som man köper ute”, menar Lena Björsell, en av kursdeltagarna. ”Men det här är garanterat sockerfritt”, försäkrar Lotta Henrikson. Den japanska spetsen Morrgan och den engelska cockerspanieln Hugo tuggar i sig läckerheterna under provsmakningen innan plåtarna sätts in i ugnen (för att bli knapriga).

Hundgodiskursdeltagarna från vänster: Lena Björsell, Anette Rönnqvist (blå tröja), Sonja Norberg, Lotta Henrikson (kursledare), Gunilla Lindholm, Britt Ovens (skymd) och Lotta Sterner.

Fram mot jul tänker Lotta Henrikson också ha en kurs där hussar och mattar kan lära sig laga julgodis till sina hundar. ”Då ska jag göra en hundkoja i stället för ett pepparkakshus”, säger hon med glimten i ögat men utan att ännu avslöja ingredienserna.