Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-23 11:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/11/29/i-dag-forsvinner-en-social-traffpunkt-pa-tomtebogatan/

Epsteins STHLM

I dag försvinner en social träffpunkt på Tomtebogatan

Butikschefen Christina Frisén beklagar att Myrorna på Tomtebogatan tvingats stänga butiken.

Frälsningsarmén har hyrt lokalen på Tomtebogatan 5 i över hundra år, först för som gudstjänstlokal och de senaste decennierna för Myrornas försäljning av begagnat. Men från och med imorgon är epoken Frälsningsarmén över i Birkastan. Bostadsrättsföreningens nya hyra har blivit för hög för att det ska gå ihop.

Sista dagen var det 90 procents rabatt på allt.

”Vet ni vad som ska komma i stället”, frågar jag vice butikschefen Lena Johansson. ”Nej”, svarar hon, ”men det har sprungit folk från reklambyråer och liknande och tittat på lokalen”.

Vad ska det bli i lokalen? "Jag vet inte, men det har varit folk här från reklambyråer bland annat", svarar vice butikschef Lena Johansson.

Sista veckan har köerna varit långa och rabatterna höga. På lördagen, sista dagen, var det dock inte så mycket folk i butiken trots att det var 90 procents rabatt på allt. Det var rätt utplockat, men man kunde ändå fynda och exempelvis köpa en fin kritstrecksrandig kavaj för 8 kronor. ”Vi har velat bjuda kunderna på lite extra så här på slutet, säger Lena Johansson som tillsammans butikschefen Christina Frisén och den arbetstränande personalen ska jobba på Götgatan i stället.

Utplockat ...

Det är inte bara Myrorna som butik som försvinner utan också Myrorna som social träffpunkt. Många har varit lessna och arga för att Myrorna slår igen.

... sista dagen.

”Många har kommit hit ofta utan att de egentligen tänkt handla men för att få någon människa att byta några ord med. Kanske den enda kontakten den dagen, Det har känts bra och varit en guldkant på dagen. Det har varit vi som gett liv åt den här delen av Tomtebogatan”, berättar Christina Frisén. Men nu är det slut.

Läs också: Myrorna på Tomtebogatan tvingas slå igen efter 105 år