Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-23 13:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/12/12/48-meter-namn-mot-nya-slussen/

Epsteins STHLM

48 meter namn mot nya Slussen

Lars Epstein
Rätta artikel

Den långa listan med namn ...

En 48 meter lång lista med 2 364 namnunderskrifter mot stadens officiella plan för nya Slussen med kravet ”Bygg Slussen plan B” lämnades över till stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (s) i Stadshuset på fredagseftermiddagen av ett tjugotal medlemmar från Föreningen Bevara Slussen.

... lämnades över av Mats Ekenger från Föreningen Bevara Slussen till stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert assisterad av borgarrådssekreteraren Lina Glans (till vänster).

Mats Ekenger från föreningen höll ett fem minuter långt tal för Slussen plan B med många argument ”Plan B ger bättre trafiklösningar och mer plats för fotgängare, cyklister och kollektivtrafiken, minskad trafikyta, en ny terminal för bussarna till och från Nacka med korta och bekväma byten, inga nya byggnader som skymmer Slussens öppna vyer, bevarande av en unik kulturmiljö och omistliga kulturvärden och mindre ingrepp i mark och vatten och väsentligt lägre kostnader och halverad byggtid”.

Ett tjugotal medlemmar i Föreningen Bevara Slussen deltog i uppvaktningen.

Roger Mogert tog emot namnunderskrifterna och berömde engagemanget för staden hos de uppvaktande även om han också sade att han kanske inte i alla detaljer delar deras uppfattning.