Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Epsteins STHLM

Svenska med baby, prisad verksamhet som växer

11

Svenska med baby hade vårterminsupptakt  …

Det kryllar av bebisar och mammor och pappor på öppna förskolan i Rågsved. Svenska med baby, den ideella rörelsen som växer snabbt, har vårterminsupptakt, kickoff, med bubbel, tilltugg och tårta. Svenska med babys idé är att skapa mötesplatser där föräldrar och bebisar från olika kulturer regelbundet kan träffas och ha trevligt och lära av varandra.

21

… på öppna förskolan i Rågsved.

Anna Libietis, eldsjälen bakom verksamheten håller ett litet välkomstanförande och berättar att Svenska med baby förra året växte från två till elva grupper och att man nu ska etablera den första gruppen utanför Stockholm, i Gävle.

31

Eldsjälen Anna Libietis  (till höger) som får ta emot ett nytt pris för sin verksamhet i samtal med borgarrådet Emilia Bjuggren …

Borgarrådet Emilia Bjuggren (s) är också på plats och uttrycker sitt stöd för Svenska med baby som hon säger kanske också kan omvandlas i ekonomiskt stöd från kommunen, såsom redan sker i Nacka och Botkyrka, om det går att hitta lämpliga former.

41

… på den festliga vårterminsinvigningen som givetvis skulle dokumenteras.

Svenska med babys verksamhet är med rätta uppskattad och fick förra året Aftonbladets pris Årets Wendela liksom landstingets pris för arbete mot främlingsfientlighet och rasism. Och på måndag 19 januari är det åter dags för igen för Anna Libietis att ta emot en utmärkelse, Martin Luther King-priset i Norrmalmskyrkan.

Läs också: Med samtal, joller och skratt som metod att bryta segregationen