Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Epsteins STHLM

Polis slog till mot tre äldre Slusssenaktivister med full styrka

81Polisen tog tre äldre kvinnor ...

31... på bar gärning när de målade Slussenbevarande slagord på spånplattorna för de igenspikade fönstren på lördagen.

91Polisen ryckte ut snabbt ...

9a... och omringade de tre kvinnorna från två håll.

Med påslagna blåljus kom två polisbilar på lördagseftermiddagen från två håll och överraskade de tre äldre kvinnor som i ungefär en kvart varit i färd med att måla Slussenbevarande slagord på spånplattorna för de igenspikade butiksfönstren på Slussenterrassen och i Blå Bodarna.

Någon förbipasserande hade ringt och anmält ”ofoget” och utryckningen skedde direkt. Med förvånansvärd hastighet var poliserna på plats och skrev upp kvinnorna och beslagtog färgpytsar och penslar. Jag är imponerad av hur snabbt det emellanåt kan gå att få polis på plats när det sker oegentligheter som ska beivras.