Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-20 03:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2015/03/08/polisens-falska-rapportering-om-lordagens-slussenincident/

Epsteins STHLM

Polisens falska rapportering om lördagens Slussenincident

Lars Epstein
Rätta artikel

Polisen anländer från två håll till Slussenterrassen och Blå Bodarna på lördagseftermiddagen ...

... och förhör tre kvinnor som målat Slussenbevarande slagord  spånplattorna för de igenspikade fönstren och dokumenterar slagorden.

Därefter påstår polisen på sin officiella hemsida ...

... att man påträffat "en man och en kvinna som stod och målade" (menande undertecknad eftersom jag förhördes och ingen annan man fanns i närheten). Men eftersom jag självklart inte målade utan som journalist var närvarande för att rapportera vad  som hände så är polisens officiella rapportering av händelsen helt enkelt fabricerad, eller snarare helt falsk.

Polisen sprider vilseledande information om incidenten på Slussen på lördagseftermiddagen då tre kvinnor som målade Slussenbevarande slagord förhördes (se blogginlägget ovan).

Också jag förhördes och fick frågan av en av de närvarande poliserna om jag också målat vilket jag självklart förnekade i överensstämmelse med sanningen. Jag berättade att jag var där som journalist och bevakade vad som händer i Stockholm. Efter att jag visat presskort och lämnat telefonnummer var jag fri att gå därifrån.

Ändå står det på polisens officiella hemsida att polisen påträffade en man och en kvinna som stod och målade. Ingen annan man än jag förhördes. Ingen man målade. Alltså är uppgiften på polisens sida felaktig, falsk eller vilseledande, eller vilket begrepp man nu vill använda sig av.