Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-18 19:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2015/04/03/intervjuad-av-stadsflanoren/

Epsteins STHLM

Intervjuad av stadsflanören

Stadsflanören Peter Frisk förbereder inspelningen av podcastradioinslaget ... ....med mig ... ... i Kulturhuset.

Stadsflanören Peter Frisk som leder vandringar i olika delar av staden har nu också slagit sig på att göra podcastradio ”RadioKulturKaos”. I en serie om ”platsens betydelse” har han tidigare samtalat med Gamla stans “jazzklubbskung” Eddie Grahn som numera har sin loppmarknad i hörnet av Själagårdsgatan och Tyska Skolgränd där han hade sin sista klubb ”Klubb Kamelen” in på 1980-talet. Peter Frisk har också gjort ett program med grafikern Hasse Lindroth i dennes ateljé uppe vid Mosebacke. Hasse Lindroth startade det ännu idag existerande konstnärsdrivna Nationalgalleriet på Skomakargatan 3 i Gamla stan för över trettio år sedan.

På skärtorsdagen samtalade Peter Frisk också hedrande nog med mig. Vi satt i Kulturhuset med utsikt över Sergels torg och höghusen och Peter frågade mig om platsers olika betydelser och jag svarade och pratade på lite ostrukturerat i närmare trekvart om Vasaparken, Nobel Centers placering på Blasieholmen, det s.k. Klockhuset på Norra station, mitt barndomshus på Hantverkargatan 11, tidningen Vår Kyrkas redaktion i gamla Klara, ett fotografi av fotografen Henri Cartier-Bresson mm. PS. Vid ett tillfälle nämnde jag Jensengymnasiet när jag istället borde ha sagt Viktor Rydberggymnasiet. Om någon händelsevis skulle vilja lyssna på sändningen så är det bara att trycka på den här länken.