Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-24 07:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2015/04/10/blomsterborgarradet-planterar/

Epsteins STHLM

Blomsterborgarrådet planterar

Daniel Helldén drog på  sig ...

... trädgårdshandskarna i Skärholmen ...

... och premärplanterade några av stadens ...

... 230 000 vårblommor som sätts ut i dagarna.

Blomsterborgarrådet Daniel Helldén (mp) premiärplanterade de första av stadens runt 230 000 vårblommor som i dagarna kommer på plats i 771 blomsterurnor på 250 ställen i Stockholm. Tolv av blomsterurnorna står på Skärholmstorget. Det var där Daniel Helldén tog av sig ytterrocken i snålblåsten, satte på sig de sprillans nya trädgårdshandskarna och grävde ned några vita minipenséer och karminröda tusenstjärnor med en fabriksny liten spade inför det församlade pressuppbådet. Det var inte första gången han planterade blommor. ”Oh, nej. Vi har ett litet ställe i Sörmland med några släktingar där jag också brukar plantera”, berättade han i förbigående.