Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-23 13:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2015/04/14/samfundet-st-eriks-pris-2015-till-professor-bengt-o-h-johansson/

Epsteins STHLM

Samfundet S:t Eriks pris 2015 till professor Bengt O H Johansson

Samfundet S:t Eriks ordförande Monica Andersson överlämnade årets plakett och pris ...

... till professor emeritus Bengt O H Johansson ...

... vid en välbesökt ceremoni i samband med samfundets årsmöte i börssalen på tisdagskvällen.

Samfundet S:t Eriks belöningsplakett och pris 2015 tilldelades på tisdagskvällen arkitekturhistorikern professor emeritus Bengt O H Johansson vid en ceremoni i börssalen för hans ”betydelsefulla insatser för kulturmiljön, såväl på riksplanet som i Stockholm”.

”Som framsynt chef för Arkitekturmuseet ordnade han angelägna utställningar, med bl.a. kritisk analys av Stockholms cityplanering. På riksantikvarieämbetet och som länsantikvarie i Stockholms län förhandlade han uppfinningsrikt och förebildligt i bevarandefrågor. Bengt O H Johansson har under hela sin verksamhet förmedlat sitt kunnande om Stockholms arkitektur och stadsbyggande till medborgare, beslutsfattare och tjänstemän”, heter det vidare i prismotiveringen.