Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-23 07:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2015/04/14/stockholms-stadsmission-koper-st-paulskyrkan-vid-mariatorget/

Epsteins STHLM

Stockholms Stadsmission köper S:t Paulskyrkan vid Mariatorget

S:t Paulskyrkan såld. Blir samlingsplats för människor i utsatthet.

S:t Paulskyrkan vid Mariatorget har varit ute till försäljning en tid sedan den under åren allt mer minskande församlingen beslutat att lägga ner verksamheten. Nu är det klart att det blir Stockholms Stadsmission som tar över.

Som ett led i att skapa fler gatunära samlingsplatser för människor som lever i utsatthet har Stockholms Stadsmission beslutat att förvärva S:t Paulskyrkan vid Mariatorget i Stockholm, heter det i ett pressmeddelande.

-Genom förvärvet av S:t Paulskyrkan skapar Stockholms Stadsmission ett synligt, gatunära landmärke i hjärtat av Stockholm. Vi är övertygade om att kyrkan blir en betydande samlingsplats för människor från olika samhällsarenor, där man kan få fördjupad förståelse för människor som lever andra liv än man själv; både hjälpsökande, givare, volontärer och allmänhet, säger Marika Markovits, direktor Stockholms Stadsmission.

Bo Berglund, ordförande i S:t Pauls församling är också nöjd.

– Stockholms Stadsmission har förvärvat S:t Paulskyrkan vilket gläder oss. Det arbete som de bedriver överensstämmer gott med våra värderingar och det arbete som socialt har bedrivits i församlingen under 145 år, säger han.