Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 16:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2015/04/30/skonsang-pa-vasterlanggatan/

Epsteins STHLM

Skönsång på Västerlånggatan

Skönsång på  Västerlånggatan (av Sally, Miranda och Mikaela) ...

... som belönades med applåder och mynt fick mig att tänka på Gamla stans-barnen för ett par decennier sedan.

Inte bara på Stortorget ljöd sången denna Valborgsmässoafton. På Västerlånggatan stod Sally, Miranda och Mikaela i sina studentmössor och sjöng gudomligt vackert. De tycker det är så roligt att sjunga tillsammans när några lyssnar och inte blir det sämre av att de belönas med uppskattande applåder, mynt och en och en annan sedel. Osökt kommer mej i tankarna hur Gamla stans-barnen för ett par decennier sedan sina föräldrar ovetande gick ner och ställde sig på Västerlånggatan och sjöng in snabba godispengar, ett par hundralappar på en halvtimme.