Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 08:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2015/05/17/blota-norrman-tagade-genom-stan/

EPSTEINS STOCKHOLM

Blöta norrmän tågade genom stan

Inplastade ...

... norskor och norrmän ...

... tågade ...

... genom stan ...

... i ösregnet ...

... med glatt humör.

Tio minuter innan det norska 17-majtåget skulle starta från Kungsträdgården på sin traditionella nationaldagsmarsch mot Skansen var det nästan bara de inhyrda orkestrarna som var på plats i ösregnet. De spelade iklädda genomskinliga platsskynken. I år blir det glest i leden, tänkte jag.

Men så plötsligt, som från ingenstans, dök de upp, Syttende mai-firarna, på slaget elva när fanborgen i spetsen satte sig i rörelse. Och om jag inte misstar mig var de lika många deltagare i paraden i år som vanligt. Norskor och norrmän i förskingringen sviker under inga omständigheter Syttende mai-traditionen. Blöta tågade de genom ett folktomt Stockholm.