Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Epsteins STHLM

Fotoutställning i gallerian i Liljeholmen med text i mobilen

1aI Liljeholmsgallerian …

2a… har journalisten och fotografen Alex Farnsworth som jobbar ideellt på den lokala nättidningen Bättre Stadsdel …

3a… en fotoutställning där betraktaren med hjälp av mobilen och en QR-kod kan läsa hela artikeln som hör till bilden.

För två veckor sedan skrev jag uppskattande om Cato Leins fotoutställning i Gallerian i City med bilder från den växande kvinnorörelsen Kongo. Bilderna var bra. Ämnet angeläget. Men också utställningsplatsen var utmärkt. Utställningen fanns där människor passerade, den så att säga kom till betraktarna, i stället för tvärtom, som på gallerier och museer.

Också i Liljeholmsgallerian (även den en perfekt utställningsplats) finns nu en fotoutställning på några runda pelare på nedre botten. Det är journalisten och fotografen Alex Farnsworth som jobbar ideellt på den superlokala nättidningen Bättre Stadsdel som ställer ut bilder från sina reportage i Liljeholmen och angränsande stadsdelar.

Han har även anbringat en s.k. QR-kod vid bilderna så att betraktaren genom att läsa av koden med sin mobiltelefon får hela den aktuella artikeln som hör till bilden läsbar direkt på plats i mobilen. En så bra idé.