Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-12 08:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2015/06/06/nationaldagsgaloppen-ny-tradition-pa-gardet-i-nationalstadsparken/

Epsteins STHLM

Nationaldagsgaloppen ny tradition på Gärdet i nationalstadsparken

Nationaldagsgaloppen på  Gärdet för tredje året i rad har blivit en trevlig tradition ...

... och i andra loppet tog Aase Marie Brown (i ljusblå dress och med vit hjälm) på Path Changer ledningen ...

... och vann ...

... och belönades med en segerpuss av pojkvännen Musse Hasselvall.

En av deltagarna i den traditionella hattparaden väckte uppmärksamhet för sin kreation som var en modell av den tillfälliga galoppbanan på Gärdet.

Årets nationaldagsgalopp skedde under växlande väderleksförhållanden.

Nationaldagsgaloppen arrangerades för tredje året i rad på Gärdet, ett trevligt arrangemang, den här gången i växlande väder, mulet blandat med regn. Galopptävlingar på Ladugårdsgärde har en lång tradition. Redan under Karl XIV Johans tid ordnades den första, år 1831.

Själv påmindes jag lite av stämningen från gamla grönskande Ulriksdals galoppbana med sina sköna slitna träbyggnader och trivsamma atmosfär på 1950-talet. På Täby galoppbana, invigd 1960, som läggs ner inom ett år, har jag aldrig känt mig riktigt hemma. För mycket betongkänsla där. Hur det blir på nya galoppbanan Bro Park i Upplands Bro som invigs nästa vår vet jag inte än.

Nåväl. Med nationaldagsgaloppen på Gärdet i Nationalstadsparken har arrangörerna skapat en fin tradition med gratisunderhållning för stockholmarna på nationaldagen. Må den fortsätta.