Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-10 01:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2015/06/09/en-liten-masunge-i-gamla-stan/

Epsteins STHLM

En liten måsunge i Gamla stan

En liten vilsen måsunge som tycks ha ramlat ned från boet på taket  men klarat sig ...

... vankar omkring på en innergård i Gamla stan (här vilar den sig en stund mellan det utstickande röret och stuprännan till höger i bild).

En liten vilsen dununge vankar ängsligt omkring på en grönskande innergård i Gamla stan. Varje år brukar ett fiskmåspar häcka på ett av hustaken i kvarteret Cepheus (Köpmangatan/Själagårdsgatan/Kindstugatan/Svartmangatan). Ofta ramlar ungarna ner på marken. Ibland klarar de fallet (kanske dämpas det av trädens lövverk). Så också i år. För en vecka sedan var det två fiskmåsungar som tog sig fram på gården bevakade av föräldrarna. Nu är det bara en kvar. Den får mat av föräldrarna då och då rapporterar invånarna i kvarteret.