Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 23:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2015/06/10/dobblarna-ater-pa-vasterlanggatan-efter-friande-dom-i-forra-veckan/

Epsteins STHLM

Dobblarna åter på Västerlånggatan efter friande dom i förra veckan

Dobblarna på Västerlånggatan har hållit låg profil ett tag ...

... men i dag var de tillbaka igen.

Jag har inte sett dobblarna på Västerlånggatan på ett tag. Men i dag, onsdag, var de tillbaks igen för att försöka lura av godtrogna människor stora summor pengar genom att förespegla dubblerad insats (minst 500 kr) som vinst om den godtrogne kan peka ut vilken ask under vilken den kula ligger som de fingerfärdigt och blixtsnabbt förflyttat mellan de uppochnedvända askarna, en omöjlig uppgift för alla utom medbrottslingarna.

Kanske uppfattar dobblarna domen i Stockholms tingsrätt för en vecka sedan, då en av dem på grund av för svag lagstiftning (dobblerilagen och lotterilagen) frikändes, som fritt fram för sin bedrägliga verksamhet. Jag noterar dock att de inte är de mest frekventa gänget som försökte locka folk att spela i dag och jag vet förstås inte om den åtalade i förra veckan ingick i det gäng jag såg in action i dag.