Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Epsteins STHLM

Ingmar Bergman-skulpturen Teatervagnen på plats i Filmstaden

21”Teatervagnen”, hyllningsskulpturen till Ingmar Bergman …

31… av Peter Linde  (bilden) …

41… med bland andra en porträttlik Ingmar Bergman …

51… monterades på plats …

61… i Filmstaden på måndagen (bilden tagen innan skulpturen kom på plats i fonden). På tisdagen är det avteckning och ett samtal med flera av skådespelarna från filmen Det sjunde inseglet som är skulpturens motiv. Allt öppet för intresserad allmänhet.

På måndagen monterades skulptören Peter Lindes magnifika Ingmar Bergman-hyllning, skulpturen ”Teatervagnen”, med motiv från filmen Det sjunde inseglet, på plats i Filmstaden i Solna (där en del filmen spelades in 1956. Premiären var 1957).

Skulpturen, i vilken en porträttlik Ingmar Bergman i regissörstagen, liemanen, gycklarna och ett schackbräde dominerar, invigs och avtäcks på tisdagen (25 augusti kl 11) följt av ett samtal med skådespelarna Harriet Andersson, Inga Landgré och Gunnel Lindblom (som alla tre medverkade i Det sjunde inseglet) och Katinka Faragó arrangerat av Stiftelsen Filmstadens Kultur. Allt öppet för allmänheten.

För fem-sex år sedan började Peter Linde med de första skisserna till skulpturen. Nu är den färdiggjuten på Herman Bergmans konstgjuteri, hopsvetsad och på plats efter att det på måndagsförmiddagen tagit lite längre tid än beräknat att borra de fyra hålen i stensockeln som gör att den nu står stadigt.