Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Epsteins STHLM

Varning för mobilister på Götgatan

11Ny varningsskylt på Götgatan uppmärksammas inte av dem den varnar för.

21

31

41

51

61

71

81
En högst befogad varningsskylt för annalkande mobilister, som ser ner i stället för opp, har just kommit på plats i Götgatsbacken i höjd med Sankt Paulsgatan där gågatan börjar norrut. Mobilisterna själva, som gående tittar ner i sin mobiler och i bland stöter i hop (i betydelsen lätt kolliderar) med mobilister som är på väg i rakt motsatt riktning som inte heller ser opp, upptäcker förstås inte varningsskylten. Jo, indirekt möjligen, på instagram kanske, eftersom en del andra gångtrafikanter fotograferar varningsskylten med sina mobiltelefoner och lägger ut bilderna på nätet.