Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-23 17:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2015/12/10/1-100-poliser-i-tyst-demonstration-utanfor-stadshuset-och-nobelfesten/

Epsteins STHLM

1 100 poliser i tyst demonstration utanför Stadshuset och nobelfesten

Runt 1 100 poliser, enligt egen uppgift, demonstrerade ...

... många med förtejpade munnar ...

... för bättre arbetsvillkor, högre löner ...

 ... och mot den nya polisorganisation som infördes den 1 januari i år.

Demonstration ägde rum utanför Stadshuset ...

... när gästerna anlände till Nobelbanketten.

Runt 1 100 poliser, enligt polisens egen uppskattning, hade samlats för en tyst demonstration mot högsta polisledningen i protest mot arbetsvillkoren, de låga lönerna en omorganisation av polisverksamheten som man inte tycker fungerar.

Många hade förtejppade munnar som en protest mot att man fått avslag på att använda högtalare i demonstrationen. De flesta jobbar i Stockohlmstrakten med en grupp kom också från Sundsvall och Örnsköldsvik.

”Det ska mycket till för att poliserna ska gå så långt som att offentligt demonstrera sitt missnöje med arbetsvillkor och lönesättning. Nu jäster det rejält”, berättade en polis som deltog som funktionär i demonstrationen.

I en undersökning nyligen har åtta av tio poliser någon gång funderat på att byta jobb på grund av den svåra arbetssituationen. Ett av kraven är också en lägsta ingångslön på 25 000 kronor i månaden och 28 000 kronor efter fem års tjänst. Det låter minst sagt rimligt.