Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-04 19:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2015/12/12/nytt-fotogalleri-pa-ostermalm-cristina-ramos-premiarutstallare/

EPSTEINS STOCKHOLM

Nytt fotogalleri på Östermalm Cristina Ramos premiärutställare

Fotografen och konstnären Cristina Ramos (bilden) ställer ut sina "Dreamscapes". Här några:  ...

... "Sunrise in your hands" ...

...  "The city is mine" ...

... och "Scratch!" ...

... på Uggla-fotografen Mats Burmans nyöppnade galleri intill ateljén på Grevgatan 52 vilket gör att man också kan beskåda klassiska Ugglaporträtt samtidigt som man besöker galleriet.

Mats Burman på anrika fotoateljén Uggla har startat ett litet fotogalleri på Grevgatan 52 (i anslutning till ateljén) på Östermalm (dit han  flyttade verksamheten från Gallerian 2007 där han hade haft sin lokal sedan 1976. Innan dess var adressen Kungsgatan 18.

Han kallar det nya fotogalleriet ”The not yet famous gallery” och ambitionen är att främst ställa ut ännu ej helt etablerade fotografer som han bedömer ha en framtid för sig. ”Många har visat intresse. Jag skulle kunna ställa ut och ha fullbokat i sex år framåt”, berättar han.

Premiärutställare på The not yet famous gallery heter Cristina Ramos, född i Spanien och nu verksam i Uppsala. Hon kallar sina verk Dreamscapes, en blandning av dröm och verklighet och ser fotografin som ett verktyg att fånga fantasi snarare än verklighet.