Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-19 23:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2015/12/17/ater-trad-pa-odenplan/

Epsteins STHLM

Åter träd på Odenplan

En stor robinia ...

... reses ...

... på Odenplan ...

... och före jul ...

... planteras ytterligare fyra robinior och en kastanj i närheten.

Det har känts lite ödsligt på Odenplan sedan de gamla träden med sin yppiga grönska sågades ned för några år sedan inför ombyggnaden. Men nu är träd på väg tillbaks. Fram till jul ska fem robinior och en kastanj planteras. Utmärkt. Den första robinian baxades på plats på torsdagen av Lotta och Lina från Green.

Men det lär väl ta tid innan den gamla frodiga grönskan kommer åter till Odenplan. Om någonsin. Hoppas nu bara att inte också de nu nyplanterade träden måste huggas ned om Odenplan ska grävas upp igen för att bygga tunnelbanestation för nya gula linjen. Den som lever får se.