Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-15 12:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2015/12/26/ruinen-av-kolingsborg-begravs-under-en-provisorisk-trafikled/

Epsteins STHLM

Ruinen av Kolingsborg begravs under en provisorisk trafikled

Ruinen ...

... av Kolingsborg ...

... och delar av Gula gången ...

... hamnar under den provisoriska trafikleden ...

... som från nästa sommar ska förbinda Gamla stan och Söder medan den östra delen av Slussen rivs.

Om ett par veckor stängs Slussens västra bro av för all motortrafik. Då påbörjas bygget av den provisoriska trafikleden från Munkbron/Slussplan över ruinen av Kolingsborg upp mot Hornsgatan/Götgatan. Den provisoriska trafikleden blir klar om ett halvår (till sommaren) och ska fungera de närmaste fyra åren medan östra bron (Skeppsbrosidan) rivs och nybyggs.

När östra bron är färdig 2019 rivs den västra. Och 2025 ska allt vara klart om det går enligt planerna. Under de närmaste tio åren lär det bli stökigt att ta sig fram över Slussen kan man förmoda. Det är bara att bita ihop.