Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Epsteins STHLM

Mosaiken i Basaren räddad

21Väggmosaiken som upptäcktes i SKB:s rivningshus Basaren på Hantverkargatan 71-73 för en knapp månad sedan …

11

… har räddats och kommer att finnas kvar …

11

… även sedan rivningen …

21

… av Basarenbyggnaden är genomförd inom kort. Var den ska sättas upp är dock inte bestämt ännu.

Väggkonstverket i mosaik i Basarenbyggnaden på Hantverkargatan 71-73 är räddat och bevaras till eftervärlden. Det berättar Björn Magnusson, teknisk chef på SKB (Stockholms Kooperativa Bostadsförening) som just nu river den gamla 30-talsbyggnaden för att bygga ett större bostadshus på platsen.

Konstverket, vars konstnär är okänd, kommer att förvaras och införlivas i någon annan av SKB:s byggnader i framtiden, i dag oklart vilken. Det föreställer en man i rundkullig hatt och skägg som sitter på en kobbe och metar och just har fått napp medan andra fiskar syns simma omkring i sjön.

Se även: Rädda Basarens mosaikkonstverk!