Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-18 12:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/02/06/valdig-snohog-pa-mynttorget-lockade-lekfulla-stockholmare/

Epsteins STHLM

Väldig snöhög på Mynttorget lockade lekfulla stockholmare

Den väldiga snöhögen ...

... på Mynttorget i Gamla stan ...

... lockade många stockholmare (även om högvaktens soldater föreföll ointresserade) ...

... men när hjullastarna kom för att fördela snön på Lejonbacken inför torsdagens kommande skidtävling ...

... så försvann det roliga snabbt.

Lekfulla stockholmare lockades att på lördagsförmiddagen bestiga den fjällhöga snöhögen på Mynttorget och även föra vänskapliga snöbollskrig med varandra. Men fick snabbt avstå när hjullastarna med sina stora skopor kom farande för att transportera ut snön längs Lejonbacken inför den stundande skidtävlingen Royal Palace Sprint som äger rum kommande torsdag.

I morgon söndag läggs snö ut också på större delen av Mynttorget, Slottskajen och vid Gustav III:s staty, på måndag på Slottsbacken och på tisdag på Skeppsbron. På onsdags tränar skidlöparna på den en kilometer långa banan och på torsdag går själva tävlingen. På fredag öppnas Skeppsbron för trafik igen och påföljande lördag genomförs ”Barnens Vasalopp” vid Slottskajen och Lejonbacken samtidigt som det är allmänhetens åkning vilket det också är på söndagen.