Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-27 01:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/02/13/hundpromenad-genom-stan/

Epsteins STHLM

Lördagspromenad med hundarna

Ett trettiotal Berner Sennenhunar ...

... på promenad genom stan ...

... väcker viss uppmärksamhet.

Här är det fikapaus i Kungsträdgården ...

... och hundarna vill också smaka på husse Bengt Ejderlöfs macka.

De ser godmodiga och sällskapliga ut, och det är de också enligt samstämmiga uppgifter, Berner Sennenhundarna, när de kommer gående genom Gamla stan, ett trettiotal, med hussar och mattar, en spektakulär syn.

Det är den två gånger om året återkommande stadspromenaden från Medborgarplatsen genom Gamla stan till Kungsträdgården och tillbaks som äger rum och skapar viss förtjusning hos mötande stockholmare som snabbt är uppe med sina mobiler och förevigar det passerande hundsällskapet.

I Sverige finns runt 4 200 Berner Sennenhundar, varav i Stockholm runt 800. Det föds 600 om året. De blir i genomsnitt sju år gamla, en lägre medellivslängd än för många andra raser, fick jag veta. Varje dag lär man sig nåt nytt.