Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-19 02:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/02/14/alla-hjartans-dag-i-blackeberg/

Epsteins STHLM

Alla hjärtans dag i Blackeberg

Blackeberg har fått ...

... ett nytt medborgarkontor ...

... i sitt nyrenoverade bibliotek ...

... som invigdes på Alla hjärtans dag med tal av stadelslsnämndens ordförande Cecilia Obermüller ...

... och gratisfika och vaniljhjärtan ...

... och ansiktsmålning ...

... och virkning av tyghjärtan.

Alla hjärtans dag firades i Blackeberg med invigning av ett nytt medborgarkontor samlokaliserat med det nyrenoverade biblioteket i lokaler där en gång Systembolaget och en tid även ett kondis huserade.

Blackebergsborna formligen vällde in till gratisfikat med vaniljhjärtan, invigningstal och bandklippning av stadsdelsnämndens ordförande Cecilia Obermüller och bibliotekschefen Alireza Afshari.

Barnen ansiktsmålades, stickjuntan virkade tyghjärtan, de minsta fick lyssna på sagor, pensionärer anmälde sig till ”Nya bekanta”, inte i första hand för att hitta nya partner, utan snarare för att möta nya människor och utöka bekantskapskretsen.

Kulturskolans elever spelade och deckarförfattaren Sofie Sarenbrant kom på besök och berättade. Men då hade jag redan gått.

Vad är då ett medborgarkontor? Ett ställe där man kan fä vägledning om man gått vilse i den komplicerade och oöverskådliga byråkratin kanske man kort skulle kunna säga. Kan nog behövas ibland.