Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-20 19:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/02/20/fyra-besjalade-fotografer-staller-ut/

Epsteins STHLM

Fyra besjälade fotografer ställer ut

Krister Kleréus (bilden) ställer ut laddade bilder (i bakgrunden) från några boxningsklubbar på Söder på Galleri Korn på Hornsgatan ...

... tillsammans med Alf Johansson (fotografen på bilden) som ställer ut stämningsfulla bilder med nattmotiv ... 

... och Göran Tonström som visar träffsäkra bilder från olika utlandsresor ...

... och Per-Erik Åström (i mitten) ...

... som bland annat visar några starka porträtt från ölschappens numera förgångna epok på Söder. Allt är i svartvitt (utom en bild).

Fyra fotografer (jag tror de kallar sig amatörer, jag förstår i så fall varför, de är nämligen besjälade av sin kamerakonst) ställer ut svartvita bilder (i endast fem dagar, det är dyrt att hyra in sig på galleri, fram t o m kommande onsdag) på Galleri Korn på Hornsgatan 147. En mycket stark utställning (det är inte bara på Fotografiska och Galleri Kontrast det ställs ut angelägen fotografi. Samtliga jobbar i svartvitt.

Alf Johansson ställer ut nattbilder som han tagit med extremt långa slutartider, ibland upp till tio minuter i trakterna av Långholmen och Hornstulls strand, bilder med lite vemod, ensamhet och kontemplation som han själv så riktigt uttrycker det.

Göran Tonström ställer ut bilder från England och andra fjärran länder. Man påminns bland andra om den engelske fotografen Tony Armstrong Jones, som ju också självklart är en av Göran Tonströms absoluta favoriter.

Per-Erik Åström visar starka porträtt från ett ungdomsfängelse med lussnaggade unga brottslingar i Riga och några lika starka porträtt från ett ölschapp på ensamma äldre män på ett gånget Söder, före gentrifieringens epok.

Krister Kleréus har hängt på tre olika boxningsklubbar på Söder och fångat koncentrationen och den laddade stämningen i lokalerna utan att ha tagit en enda bild i själva boxningsringen. Man känner nästan svettlukten i hans bilder.

Jag kan verkligen rekommendera ett besök, eller varför inte rent av ett inköp. Bilderna är extremt billiga, 500 kronor styck, varav dessutom hälften går till Läkare utan gränser.