Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-12 00:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/02/22/bilisterna-borjar-lara-sig-att-aka-munkbron-istallet-for-skeppsbron/

Epsteins STHLM

"Bilisterna börjar lära sig att åka Munkbron istället för Skeppsbron"

Genomfartsförbudet på Skeppsbron mot Slussen ...

... genomfördes redan den 3 januari  ...

... men respekterades dåligt i början ...

... men sedan trafikvakter posterats ut har privatbiliserna alltmer börjat lära sig (dock inte alla) ...

... att det bara är bussar och taxi och behörig trafik som tillåts passera.

Trafikvakterna som ska hindra bilisterna som kommer på Skeppsbron med avsikt att åka fram till Slussen får allt mindre att göra. ”Bilisterna börjar lära sig att det bara är taxi och bussar som får passera”, berättar de.

Genomfartsförbudet på Skeppsbron mot Slussen infördes redan den 3 januari men respekterades av få. Förra måndagen utposterades trafikvakterna. Då hade de mycket att göra och fick förklara för stressade bilister att de var tvungna att vända om och åka tillbaka runt Gamla stan och köra Munkbron i stället för Skeppsbron om de ville komma fram till Slussen. Allt för att minska trafikpropparna på Skeppsbron och underlätta för bussarna att snabbare komma fram Slussen.