Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-18 18:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/02/28/statsministerns-kransnedlaggning-pa-olof-palmes-grav/

Epsteins STHLM

Statsministerns kransnedläggning på Olof Palmes grav

Statsminister Stefan Löfven (och partisekreteraren Carin Jämtin) lade ner en krans ...

... på Olof Palmes grav på Adolf Fredriks kyrkogård  ...

... på söndagsmorgonen,  30 år efter det ofattbara mordet på Sveavägen.

Ett stort mediauppbåd bevakade ceremonin och intervjuade Stefan Löfven om Olof Palmes betydelse Sverige och för Stefan Löfven personligen.

Inför ett stort mediauppbåd lade statsminister Stefan Löfven ner en krans på sin föregångare Olof Palmes med röda rosor täckta grav på Adolf Fredriks kyrkogård på söndagsmorgonen, på dagen trettio år efter det ofattbara, ännu ouppklarade mordet den 28 februari 1986.

Någon hade lagt blommor på själva mordplatsen i hörnet av Sveavägen och Tunnelgatan intill den delvis med åren hårt nedslitna minnesplattan på trottoaren där siffrorna i årtalet för mordet ”1986” knappt längre är läsbara. Ändå känns det som det var alldeles nyligen som det otänkbara inträffade.