Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-25 10:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/03/05/hans-wahlgrens-gamla-stan/

Epsteins STHLM

Hans Wahlgrens Gamla stan

Fotografen Hans Wahlgrens sympatiska bilder ...

... från Gamla stan ...

... ställs nu ut på Gunnels krog på Lilla Nygatan 13 i Gamla stan.

Hans Wahlgren själv på lördagens vernissage.

Hans Wahlgren har strövat runt med sin kamera i Gamla stan och tagit bilder i den klassiska Street Photography-stilen, sevärda snapshots som nu ställs ut på Gunnels krog på Lilla Nygatan 13 och också samlats i en bok.

Omslagsbilden på flickan som med fladdrande hår gör ett skutt i luften på Stortorget fotograferad av den på marken sittande pojkvännen och med en duva som promenerar förbi i förgrunden är tagen precis i det rätta ögonblicket.

Det är annars vardagsbilder, tagna då egentligen inget särskilt händer, då livet bara pågår utan att man tänker på det; en man står och tittar på några cyklar på Stora Nygatan, två trötta ungdomar vilar på en bänk på Mynttorget, två turister tar en selfie på Västerlånggatan iklädda vikingahjälmar, etc. Det kanske låter banalt, men Hans Wahlgren lyckas gjuta liv i sina människostudier i Gamla stan.