Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-14 18:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/03/23/olika-tempon-i-angestloppet-2016/

Epsteins STHLM

Olika tempon i Ångestloppet 2016

Uppvärmning strax före starten av Ångestloppet 2016 ...

... och efter startskotet rusade några iväg som skjutna ur kanoner ...

... andra hade bra tempo men både skrattade och tog selfies medan de sprang ...

... medan några blev intervjuade mitt under loppet ...

... och andra åter tog det mer i promenadtakt men var ändå strax i mål.

Ett par hundra människor deltog i Ångestloppet 2016 som av några avverkades i sprintertakt, av andra i promenadtakt och av en del under skratt och glam. Det 209 meter långa gatloppet i Götgatsbacken (där den sluttar svagt) arrangerades av Fountain House för åttonde gången. Det sker alltid den 23 mars, grundaren av svenska Fountain House Lis Asklunds (1913-2006) födelsedag.

Loppet, öppet för alla, arrangeras för att skapa empati och förståelse för människor som inte är i bästa psykiska trim och som i Fountain House har ett ställe som erbjuder gemenskap. Målgången var också vid Fountain House-huset på Götgatan 38 där det bjöds på sprittande musik, diplom för deltagarna i loppet och öppet hus med rundvandring och visning i huset för alla intresserade.